Europa missar ny Canon EOS-kamera

Canon har presenterat EOS M2 som är en uppdaterad version av den spegellösa systemkameran EOS M. Det finns många användbara finesser i den nya kameran. Tyvärr släpps den bara på den japanska marknaden.

6 december 2013

I juli 2012 lanserade Canon sin första spegellösa systemkamera med det nya serienamnet M. Det nya M-systemet kunde använda både specialtillverkade M-objektiv och Canons spegelreflexobjektiv via en adapter. Efter en längre tids tystnad när det inte har lagts till några nya objektiv har Canon nu lanserat en uppgraderad version av kameran. Nya EOS M2 sägs ha en snabbare autofokus, vilket låter lovande eftersom detta var en av EOS M:s svagheter.

EOS M2 använder samma cmos-sensor som man hittar i spegelreflexkameran EOS 100D. Dessutom finns det nu inbyggt wi-fi. Tyvärr har Canon valt att bara lansera kameran i Japan, så kunder i Europa och Amerika får längta förgäves efter den nya modellen. Enligt Canon satsar de här i högre grad på traditionell spegelreflex, och inte minst EOS 100D som med sin kompakta formgivning och fina specifikationer är Canons främsta vapen i denna prisklass. EOS M säljs även fortsättningsvis på den europeiska marknaden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av