Blixtsnabb autofokus med Fujifilm X-E2

Fujifilm låter sig inte avskräckas av konkurrenterna och lanserar nu systemkameran X-E2 med stor sensor och blixtsnabb hybridautofokus.

21 oktober 2013

Fujifilm har lanserat systemkameran X-E2 med deras senaste X-Trans cmos-sensor med en upplösning på 16,3 megapixel. De tekniska aspekterna av sensorn har utvecklats för att undvika moaréeffekter och färgfel även om kameran inte har något lågpassfilter. Fördelen är framför allt att det ger bättre upplösning och skärpa.

Tack vare kamerans processor, EXR Processor II, mer än fördubblar man hastigheterna jäfört med föregående generation. Enligt tillverkaren får man här klassens snabbaste autofokus på bara 0,08 sekunder, så att man alltid hinner fånga motivet. Hybridautofokusen förenar kontrastdetektering med en förbättrad fasdetektering så att man mycket exakt kan fånga motiv under dåliga ljusförhållanden och samtidigt fotografera snabba motiv.

Kameran har också gjorts bättre med avseende på HD-videoinspelningar, och med hjälp av en wi-fi-knapp är det lätt att dela sina bilder med andra när man är på språng. X-E2 väntas komma på marknaden i november till ett förväntat pris på runt 6600 kronor för enbart huset. Med ett paketobjektiv på 18-55 mm förväntas priset hamna runt 9100 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av