Ännu snabbare autofokus

Sony har precis lanserat en ny systemkamera som har världens snabbaste autofokus bland kameror med utbytbart objektiv.

12 februari 2014

Enligt Sony har den nya systemkameran Alpha 6000 den just nu snabbaste autofokusfunktionen av alla digitala kameror med utbytbart objektiv; den ställer in skärpan på 0,06 sekunder. Det möjliggörs av den stora Exmor APS HD cmos-sensorn på 24,3 megapixel och den snabba Bionz X-processorn som man även hittar i Alpha 7.

Autofokusen styrs av det avancerade Fast Hybrid A-systemet från Sony. En fasdetekteringsautofokus på hela 179 punkter understöds av en kontrastdetekteringsautofokus med hög precision. Man kan ta upp till 11 bilder per sekund under kontinuerliga exponeringar.

Alpha 6000 har inbyggt wi-fi och NFC, så att man enkelt kan dela bilder på trådlös väg till bl.a. kompatibla smarttelefoner och surfplattor. Det går även att använda dessa mobila enheter för att fjärrstyra kameran.

Som en innovation lanseras tre nya appar tillsammans med Alpha 6000. Med hjälp av dessa kan man bland annat ta bilder med lång exponeringstid och ta snygga bilder av stjärnhimlen direkt i kameran utan användning av dator och bildbehandling. Rekommenderat pris för Alpha 6000 är 6500 kronor för enbart huset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av