Ny kamera från Pentax k-70

Vädertålig nyhet från Pentax

Pentax tycker inte att vädret ska utgöra ett hinder för en härlig fotorunda. I och med lanseringen av K-70 utlovar de en lätt kamera som är byggd för att klara både regn och damm utan att knota.

9 juni 2016

Pentax har precis presenterat den nya K-70. Det är en kompakt och lätt spegelreflexkamera som sägs ge bra bildkvalitet även vid de mer extrema situationer som du kan utsätta kameran för.

Ny kamera från Pentax k-70

Dessa situationer kan du föreviga med 24 megapixel och 6 bilder i sekunden.

Kameran har fått 100 olika tätningar som ska göra K-70 väder- och vattentålig.

Skärmen kan fällas ut och vridas, vilket är en nyhet jämfört med föregångaren K-50. En fin detalj med skärmen på K-70 är en red-light-funktion som är till god hjälp i mörker, till exempel om man tar astronomibilder.

Leverans i juli

Processorn är Pentax' egen PRIME MII som ger ett maximalt ISO-värde på 102 400, och om man vill spela in video kan man göra det i upp till 1080/30p.

4K är tillgänglig i ett så kallat interval-mode som kombinerar 4K-stillbilder till en videofil.

Pentax K-70 har inbyggt wifi, så att man kan använda en surfplatta eller smartphone för att ta bilder, välja inställningar, visa live view och naturligtvis ladda över bilderna från kameran.

Pentax K-70 finns i både svart och silver, och Pentax räknar med att kameran kommer till butikerna i juli.

Priset för endast huset blir omkring 650$ och 900$ för ett paket med 18-135 mm F3.5-5-6 WR. Vi vet ännu inte exakt vad det svenska priset blir.

Läs mer om kameran hos tillverkaren

Amerikanska Adorama har redan fått känna på den nya kameran. I den här videon berättar de om sina första intryck.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av