Test av Sony Alpha37

Den senaste kameran från Sony har genomskinlig spegel, blixtsnabb autofokus och elektronisk sökare. Pressar man kameran kan den t.o.m. ta upp till sju bilder i sekunden

26 augusti 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Sony Alpha37.

SLT – Single Lens Translucent – kallar Sony sin kameraserie där spegeln är halvgenomskinlig och permanent låst inuti kameran. Alpha37 är den nyaste medlemmen i serien och innehåller många av de fina funktioner som har gjort SLT-serien till ett intressant alternativ till spegelreflexkamerorna. På grund av den speciella spegeln har SLT-kamerorna en blixtsnabb fasdetekterande autofokus även om man har konstant live view, antingen via den vridbara skärmen eller i den elektroniska sökaren. Och fasdetekteringen används också under videoinspelning.

Fokuseringen sker snabbt och helt problemfritt, där i synnerhet följefokus är en fröjd att jobba med. Den elektroniska sökaren, som täcker 100 procent av motivet, är tyvärr våldsamt kornig, och den klarar inte alls att återge färgerna och kontrasten korrekt. Det är i gengäld fint att man enkelt kan välja de 15 fokuspunkterna manuellt i sökaren, varav de tre mittersta är av korstyp, som är ännu mer precisa än de andra fokuspunkterna. Även den inbyggda ögonsensorn, som aktiverar sökaren och stänger av lcd-skärmen i samma sekund som man sätter ögat till kameran, är en fin finess.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av