Stortest av DSLR- kameror

Canon och Nikon har kommit med spännande nyheter i form av EOS 5D Mark III och D800. Vi har rullat ut röda mattan och jämför det bästa fotohandlarna har på hyllorna för entusiasterna. Det rör sig om kameror som även många proffsfotografer använder.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om DSLR- kamerorna.

I nummer 1/2012 hade vi en video på cd:n som visade hur professionella fotografer jobbar. På modefotografens bord kunde man se en Hasselblad för en kvarts miljon bredvid en EOS 5D Mark II. När fotografen skulle sätta igång att fotografera valde han EOS-kameran, medan den dyra bladaren fick stå kvar. Det valet är han inte ensam om att göra.

Canons och Nikons fullformatskameror i denna klass används i allt större utsträckning som arbetshästar av både proffsfotografer och fotoentusiaster eftersom de ger en bildkvalitet och flexibilitet som matchar eller överträffar de absoluta toppmodellerna och dessutom gör det till ett betydligt lägre pris. Men det är inte bara de två stora japanska tillverkarna som tilltalar entusiasterna och proffsen.

Vi jämför fem kameror som kan verka ganska olika. Ändå är de dock direkt jämförbara. De ligger i någorlunda samma prisklass och representerar var för sig det yppersta av vad respektive tillverkare har att erbjuda i klassen.

Då återstår bara att säga att med en bra modell i denna klass får du en kamera i proffsklass. Det är snabba och precisa kameror med en bildkvalitet och ergonomi som ligger väsentligt högre än de billigare spegelreflexkamerorna. Och det råder inget tvivel om att det blir en investering som du som fotoentusiast aldrig kommer att ångra.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av