Sony Alpha99 II

Sony presenterar fullformatskameran Sony Alpha99 II

Den nya toppmodellen från Sony har en stor bildsensor med hög upplösning och en autofokus med massor av punkter.

20 september 2016

Trots att Sony har satsat stort på de spegellösa modellerna under de senare åren har de inte lämnat marknaden för mer traditionella modeller med inbyggd spegel och A-fattning. Det bevisar de med Alpha99 II som är det nya flaggskeppet bland deras SLT-kameror.

Kameran har en stor fullformatsbildsensor och en upplösning på 42,4 megapixel, vilket är nästan dubbelt så mycket som hos föregångaren. Dessutom har kameran inte något lågpassfilter, vilket sägs bidra till en bättre detaljgrad. Video spelas in i den höga 4K-upplösningen.

Sony Alpha99 II Back

Sonys SLT-kameror, som Alpha99 II, kännetecknas av en halvgenomskinlig spegel som inte fälls upp och ner när man fotograferar, utan sitter fast. Det innebär att en del av ljuset från objektivet skickas till en autofokussensor, medan resten går till bildsensorn. På så vis har man hela tiden en live view-bild och samtidigt en konventionell, snabb autofokus.

Hög hastighet

I Alpha99 II har den konventionella autofokusen hela 79 punkter, och samtidigt finns det hela 399 fasdetekterande fokuspunkter på bildsensorn. När de båda systemen samverkar har man hela 79 så kallade korspunkter som sägs ge en väldigt exakt fokusering som även kan följa rörliga motiv runt i bildramen.

Sony Alpha99 II Top

Kameran kan ta hela 12 bilder i sekunden med följande fokus, och så har kameran även fått bildstabilisering i fem led. Här flyttas bildsensorn för att kompensera för skakningar, och enligt Sony kan man vinna hela 4,5 exponeringssteg med den nya bildstabiliseringen.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av