Se bilder från Pentax fullformatare

Pentax är på väg med sin första digitala fullformatskamera, och nu har de lagt ut bilder som har tagits med den kommande modellen.

1 februari 2016

Redan under förra året tillkännagav Pentax att de är på gång med en fullformatskamera, och de har även lanserat objektiv som passar för den stora bildsensorn, bland annat D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR. Nu har Pentax lagt ut bilder som har tagits med den kommande kameran och det nya objektivet samt en rad andra gluggar. Du kan se bilderna här. Dessvärre kan man inte se dem i full upplösning.

Det har ännu inte offentliggjorts några specifikationer för den nya kameran som förmodligen kommer att heta K-1. På webbplatsen där Pentax puffar för kameran har man lagt ut några produktbilder där man kan se att den har en vridbar skärm och wi-fi. Man kommer kunna använda DA-objektiv som även passar med tillverkarens APS-C-kameror, men då blir bilderna dock beskurna.

Kameran sägs komma någon gång under våren, och vi räknar med att specifikationer med mera offentliggörs i samband med den japanska fotomässan CP+ i slutet av februari.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av