Pentax klarar oväder till lågpris

Den nya spegelreflexkameran K-50 är både vädertålig och har en bra sökare samt högt iso.

13 juni 2013

Trots ett överkomligt pris erbjuder Pentax K-50 en rad användbara funktioner som man annars bara hittar i de dyrare entusiastkamerorna. Man får bland annat en vädertålig kamera med hela 81 förseglingar, så den borde rimligtvis tåla en störtskur.

Kameran säljs med ett paketobjektiv på 18-55mm som också det är vädertåligt, så man behöver inte frukta att optiken är det svagaste ledet när regndropparna börjar falla. Det rekommenderade priset på detta paket är 6300 kronor.

K-50 har även en optisk sökare som täcker hela 100 procent av motivet, och som är tillverkad av en glasprisma i stället för den konstruktion med speglar som man vanligen ser i billiga kameror. Kameraet kan ta upp till sex bilder per sekund, har en upplösning på 16,3 megapixel, och så kan man fotografera med iso-värden ända upp till 51 200. Som en alldeles speciell bonus kan man välja att få K-50 levererad i en av 120 olika färgkombinationer

Pentax lanserar också lillebror K-500 som på många punkter matchar K-50. Den största skillnaden är att den billigare spegelreflexkameran inte är vädertätad. Den kostar drygt 1000 kronor mindre.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av