Nya kamerarykten

Nu är det snart dags för en ny fotomässa. Här är kamerorna som vi hoppas på.

Den 25 februari sätter den japanska fotomässan CP+ igång i Yokohama, och här har vi samlat några av kamerorna som vi hoppas kommer att lanseras.

Canon har nyligen lanserat topprofessionella EOS-1D X Mark II, men det ser också ut att vara något på väg för dem med en något tunnare plånbok. EOS 70D har hunnit få två och ett halvt år på nacken, så vi förväntar oss att en 80D kommer att presenteras under den första halvan av året och hoppas att det sker i samband med mässan. Vi hoppas också att avlösaren till EOS 100D lanseras inom den närmaste framtiden.

Nikon har redan presenterat D5 och D500, och vi hoppas att de snart också kommer med nyheter på systemkamerafronten eller en kompaktkamera med stor sensor.

Under förra årets CP+-mässa tillkännagav Pentax att de är på väg med en fullformatskamera. Kan man tänka sig att de presenterar den nya modellen och dess specifikationer på årets mässa? Namnet blir med största sannolikhet K-1.

Vi hoppas också på en ny systemkamera från Panasonic, och det ryktas om en avlösare till GF7 med möjlighet att spela in video i 4K.

Vi förväntar oss däremot inte att höra mer från Samsung. Det är nu ett år sedan sydkoreanerna senast presenterade en ny systemkamera, och de står inte med på listan över årets utställare. Dessutom har de dragit sig tillbaka från kameramarknaden i Tyskland, så dessvärre är det nog slut med kameror därifrån.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av