Ny programvara till systemkameror från Canon

Uppdateringar ger bland annat snabbare åtkomst till UDMA 7-kort.

31 maj 2011

Det är alltid en bra idé att se till att systemkameran alltid är uppdaterad med de senaste programuppdateringarna, i och med att dessa kan åtgärda felaktigheter och förbättra kamerans funktioner.

Det har just kommit två nya programvaruuppdateringar till Canon EOS 5D Mark II och Canon EOS-1D Mark IV som båda ger högre hastighet vid skrivning till och avläsning från UDMA 7-kompatibla CF-kort. Version 2.0.9 till 5D Mark II korrigerar även ett fel där bildstabiliseringen till objektivet inte fungerade om man hade satt användarinställningen C.Fn III-2 til 5: IS start och objektivet inte hade en AF-stoppknapp. Du kan hämta den nya uppdateringen här.

Den nya programvaran till Canon EOS-1D Mark IV korrigerar dessutom ett problem som innebar att man inte kunde spela in video på ett CF-kort med mer än 32 gigabyte om det bara fanns begränsat med utrymme kvar. Den nya versionen 1.10 finns här.

Till sist kom det tidigare i maj en uppdatering till Canon EOS 600D som rättar två fel. Dels har skärmguiden utökats när man ska använda digital zoom till video, och dels uppstår inte längre problem med att datorn ibland inte kände igen kameran när den anslöts via usb. Hämta den nya versionen 1.0.1 här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av