Ny kompakt systemkamera från Sony

Sony har bantat ner sin redan diminutiva NEX-serie ytterligare, och resultatet är en elegant och kompakt kamera med både en stor systemkamerasensor och utbytbar optik.

8 juni 2011

Det senaste tillskottet i Sonys kompakta NEX-serie är C-3 som är tillverkarens hittills minsta. Här finns både en APS-C-sensor på 16,2 megapixlar och utbytbar optik i en tunn kamera som bara är 3,3 cm tjock och 6,0 cm hög. Det är nästan så att man kan ha den i fickan om man har ett litet objektiv monterat.

Den stora Exmor APS HD CMOS-sensorn gör, i kombination med Bionz-bildprocessorn, att du kan ta bilder på ISO 12800 med låga brusnivåer. Och så har kameran en smart funktion som på skärmen visar tydligt vad som är i fokus. Som en nyhet i NEX-serien har Sony lagt till ett antal kreativa bildfunktioner. Du kan t.ex. ställa in oskärpa, färger och ljusstyrka och genast se effekten på skärmen innan du trycker ner utlösarknappen helt och hållet.

Kameran har även en särskild Soft Skin-funktion som automatiskt avlägsnar rynkor och orenheter från huden när du tar porträttbilder. Viktiga detaljer som t.ex. ögonen skonas, så att de fortfarande står skarpt. NEX-C3 har ärvt den vridbara skärmen på 3,0 tum med en upplösning på 921000 punkter från föregångaren, men tillverkaren har lyckats att förbättra batteriet, så att det nu klarar 20 procent fler bilder jämfört med de två övriga modellerna. Det ingår en liten extern blixt, men om du har något högre krav och t.ex. gärna vill kunna studsa blixtljuset mot taket kan du nu även köpa den externa blixten GN20.

Nya NEX-C-3 finns tillgänglig i svart och silver från och med augusti 2011. Det går att köpa kameran i följande paket: NEX-C3A (inkl. 16 mm. F2,8 objektiv) för 5900 kronor NEX-C3K (inkl. 18-55 mm. objektiv) för 6400 kronor NEX-C3D (inkl. 16 mm. F2,8 och 18-55 mm. objektiv) för 7400 kronor

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av