Ny glimt av det förflutna

Olympus har lanserat OM-D E-M10 Mark II med förbättrad bildstabilisering och en användbar timelapsefunktion, och så har designen influerats av analoga modeller.

26 augusti 2015

Med helt nya OM-D E-M10 Mark II har Olympus gjort en rad uppgraderingar jämfört med föregångaren. Bildstabiliseringen är nu av samma variant med fem axlar som hos storebror E-M5 Mark II. Därmed kan man fotografera med slutartider som är fyra steg längre än utan stabilisering. Föregångaren klarade 3,5 steg.

Hastigheten har ökats en aning, så att man nu kan ta 8,5 bilder i sekunden jämfört med 8,0 hos föregångaren, och så har sökaren blivit mer detaljerad med sina 2,36 miljoner punkter jämfört med föregångarens 1,44. Video spelas in i Full HD, och så kan man lägga samman en timelapsefilm av enskilda stillbilder i 4K-upplösning.

Olympus har hämtat inspiration till formgivningen från de gamla, analoga OM-modellerna när det gäller knappdesign och inställningsrattar. Upplösningen är på 16,0 megapixel, och iso går till 25 600. Kameran har inbyggt wi-fi, så att man bland annat kan fjärrstyra den från en smarttelefon.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av