Canon EOS 5D Mark III

Ny firmware till Canon EOS 5D Mark III

Nu kan du hämta en ny programvara till EOS 5D Mark III, där en rad fel har rättats och där det finns stöd för ett nytt objektiv. Det finns också en ny firmware till Canon EOS 60D.

21 juni 2012

Canon har just släppt en ny så kallad firmware – inbyggd programvara – till spegelreflexkamerorna EOS 5D Mark III och EOS 60D. Det är begränsat med nyheter i uppdateringen till EOS 60D, som bara rättar ett fel som kan uppstå på vissa exemplar där serienumret inte har skrivits in rätt i bildernas exif-data. Dessutom rättar version 1.1.1, som uppdateringen heter, vissa fel i de grekiska, italienska och portugisiska menyerna.

Den nya firmwaren till EOS 5D Mark III, version 1.1.3, har litet mer att bjuda på. Den rättar fel som kan ge underexponerade bilder när man använder autogaffling och automatisk belysningsoptimering samt ett problem då skärmens bakgrundsbelysning inte släcks i vissa fall. Dessutom rättas ett fel som gör att kameran inte sätts på om man använder en viss kombination av teleobjektiv och telekonverter.

Det finns också några rättelser i bland annat de svenska och norska menyerna, och så stöder firmwaren det nya objektivet Canon EF 40mm F2.8 STM, som kommer ut senare denna månad. Man kan själv installera uppdateringarna via minneskortet. Kom bara ihåg att kamerans batteri ska vara fulladdat. Du kan hämta uppdateringarna här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av