Häftig upplösning från Canon

Häftig upplösning

Canon håller i högsta grad igång pixelracet och jobbar på en spegelreflexkamera med 120 megapixel, och ännu häftigare upplösning väntar runt hörnet.

Canon har tillkännagett att de planerar att tillverka en spegelreflexkamera med en cmos-sensor på hela 120 megapixel, vilket är mer än dubbelt så mycket som i dag. Kameran kommer att använda EF-objektiv, vilket tyder på att det rör sig om en fullformatskamera.

Dessutom arbetar Canon också på en EOS-videokamera som kan spela in i 8K-upplösning på 8192 x 4320 pixlar, vilket motsvarar 35,4 megapixel, med 60 bilder i sekunden.

Men det kan bli ännu häftigare, för Canon har också utvecklat en ny cmos-sensor på helt galna 250 megapixel, vilket är världsrekord. Enligt tillverkaren är upplösningen så hög att man med rätt objektiv kan fotografera ett passagerarflygplan på 18 kilometers avstånd och kunna se flygbolagets namn på sidan av planet.

Sensorn är i APS-H-storlek, vilket är något mindre än fullformat och har en brännviddsförlängning på 1,3x. Upplösningen på videoinspelningar är 30 gånger högre än 4K, och Canon tänker att edn nya sensorn kommer att kunna användas inom övervakningsindustrin och till mätredskap.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av