Häftig Hasselblad i fullformat

Den nya Hasselblad HV kan bäst beskrivas som en extrem lyxutgåva av Sony Alpha 99, som bl.a. klarar hela 40 minusgrader.

5 februari 2014

Om du letar efter en extraordinär kamera som garanterat kommer att väcka uppseende bland fotoentusiasterna i din umgängeskrets är det värt att titta närmare på Hasselblad HV. HV är resultatet av det nära samarbetet mellan Hasselblad och Sony, och invändigt påminner den mycket om fullformatskameran Alpha 99 som har en upplösning på 24,3 megapixlar.

Utvändigt har man jobbat med extraordinära material. Man har bl.a. använt titan och aluminium av högsta kvalitet, och även en speciell beläggning med materialet PVD som sägs göra ytan extremt tålig. Kameran klarar också temperaturer ända ner till 40 minusgrader.

För att säkerställa en optimal bildkvalitet medföljer ett ljusstarkt Carl Zeiss-objektiv som täcker omfånget 24-70 mm och har en största bländaröppning på F2.8. Priset får dock betraktas som en utmaning. Det ligger på 8500 Euro plus moms, så räkna med ett rekommenderat pris på omkring 95 000 kronor. Men då får man även en speciell väska som skyddar den dyrbara kameran mot damm, vatten och skakningar på köpet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av