Canon EOS 200D & Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 200D & Canon EOS 6D Mark II

© Canon

Två nya DSLR-kameror från Canon

För andra gången på några månader presenterar Canon nya DSLR-kameror i EOS-serien. Den här gången heter modellerna EOS 200D och EOS 6D Mark II, och de har många intressanta funktioner för både entusiaster och nybörjare.

29 juni 2017 av Poul Siersbæk

Det tycks bli ett riktigt bra år för Canon. För bara några månader sedan kom de två nya DSLR-modellerna EOS 77D och EOS 800D samt den kompakta systemkameran EOS M6. 

Och redan nu kommer fler nyheter från den japanska kameragiganten. 

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II

© Canon

Exakt autofokus

En av nyheterna är den länge emotsedda EOS 6D Mark II, en kamera med fullformatssensor som avlöser fullformataren EOS 6D från 2012. 

Och det har verkligen gjorts framsteg. I stället för 11 fokuspunkter har nya EOS 6D Mark II hela 45 fokuspunkter, och alla är av korstyp med hög precision. 

Eftersom kameran nu har en Dual Pixel-sensor samt en snabb Digic 7-processor har fokushastigheten blivit väsentligt snabbare. 

Enligt Canon har kameran till och med världens snabbaste autofokus i kategorin fullformatssensor med live view.

Avancerad ljusmätning

Kameran har även fått en ny och avancerad ljusmätare och inbyggd bildstabilisering i kamerahuset. 

Bildstabiliseringen samverkar med den som sitter i objektiven. ISO-omfånget går upp till 40 000 men kan utvidgas till ISO 102 400. 

Dessutom har kameran blivit snabbare. EOS 6D Mark II kan nämligen ta serier med 6,5 bilder per sekund.

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II

© Canon

Timelapse i 4K

EOS 6D Mark II kan inte filma i 4K, men den har en bra funktion som gör det möjligt att göra timelapse-exponeringar i 4K. Dessa styrs via kamerans intervallinställning.

Perfekt för nybörjare

Den andra nyheten är en avlösare till EOS 100D från 2013. Den nya modellen EOS 200D har 24,2 megapixel på en APS-C-sensor i ett DSLR-hus med små dimensioner. Även denna kamera har Digic 7-processor och Dual Pixel-autofokus.

Det går att ta serier med 5,0 bilder i sekunden och ljuskänsligheten kan nå upp till ISO 51 600. Kameran finns i färgerna svart, silver och vitt.

Canon EOS 200D

Canon EOS 200D 

© Canon

Gemensamma funktioner

Flera smarta detaljer är gemensamma för de två Canon-modellerna. Bland annat har både EOS 200D och EOS 6D Mark II tryckkänsliga skärmar samt inbyggt Bluetooth och wifi.

Både EOS 200D och EOS 6D Mark II säljs i paket med olika objektiv. Den som vill kan köpa endast kamerahuset, och då är priset 6100 kronor respektive 21500 kronor.

Canon EOS 200D

Canon EOS 200D

© Canon

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av