Canon är klara med EOS-1D X Mark II

Den nya toppmodellen från Canon ger exponeringar i hög hastighet, och autofokus är bättre än tidigare.

2 februari 2016

Canon har precis lanserat sin senaste toppmodell för professionella fotografer. EOS-1D X Mark II jobbar snabbt och kan ta 14 bilder i sekunden i full upplösning och med autofokus. Om man använder live view kan man till och med komma upp i 16 bilder i sekunden utan autofokus, och man kan ta 170 bilder i råformat med den höga hastigheten om man använder de snabba CFast 2.0-korten.

Autofokus har förbättrats jämfört med föregångaren så att punkterna täcker ett större område av sökaren och kan ställa in skärpan i svagt ljus på ner till -3 EV. En ny sensor för ljusmätning hjälper dessutom autofokus att känna igen motivet så att den enklare kan följa rörliga objekt. Som hos föregångaren har kameran 61 fokuspunkter, varav 41 är av den exakta korstypen. Alla 61 punkter kan användas på F8.0, vilket är en fördel om man använder telekonverter.

För video, som spelas in i 4K, använder kameran bildsensorn för att fokusera. Den har nämligen Dual Pixel CMOS AF, det vill säga fasdetektering direkt på bildsensorn, så att autofokus snabbt och exakt kan följa motiv i rörelse.

Kameran har två DiGIC 6+-processorer som bidrar till den höga hastigheten och den förbättrade autofokusen. EOS-1D X Mark II har 20,2 megapixel, och iso kan komma upp till 409 600. Skärmen är på 3,2 tum och tryckkänslig, och så har kameran inbyggd kompass och gps som inte bara anger positionen och riktningen i bildfilerna, utan också ser till så att klockan är inställd efter rätt tidszon så att tidsangivelsen i bilderna alltid stämmer.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av