Se fram emot de här nya kamerorna

Två mässor i början av det nya året kommer ytterst sannolikt att bjuda på en rad nya kameror. Vi har tagit en tur i ryktessvängen och hittat det mest intressanta skvallret.

26 december 2015

Nu börjar det dra ihop sig för spännande kameranyheter. Den 6 januari öppnar den stora elektronikmässan CES i Las Vegas, och i slutet av februari brakar mässan CP+ loss i Yokohama i Japan. De här två mässorna har tidigare bjudit på stora kameranyheter, och för närvarande florerar det massor av rykten. Här har vi samlat några av de intressantaste.

Enligt SonyAlphaRumors är Sony på gång med en avlösare till Alpha99. De har dock inte några upplysningar om specifikationer, men den befintliga modellen är en spegelreflexkamera med halvgenomskinlig spegel och fullformatssensor, och den är toppmodellen bland den här typen av kameror.

43 Rumors anser att det finns goda chanser för en Olympus PEN-F som är en mindre spegellös systemkamera, och som sägs ha en inbyggd elektronisk sökare.

Nikon har redan tillkännagett att de är på väg med proffskameran D5, och på sistone har det även läckt bilder som enligt uppgift ska föreställa den nya kameran. Vi hoppas att de officiella specifikationerna släpps på CES-mässan. Nikon Rumors har rykten om 20 megapixel och 153 fokuspunkter. De har även rykten om en ny kompaktkamera med stor sensor för entusiasterna.

Canon är möjligen på väg med en avlösare till den lilla spegelreflexkameran EOS 100D som vid det här laget nästan har tre år på nacken. De tips som CanonWatch har fått tyder på 24,0 megapixel och 19 fokuspunkter. Vi räknar också med en avlösare till proffskameran EOS-1D X, så att sportfotograferna kan få ta med sig ny utrustning till EM i fotboll och OS. EOS 70D har nu funnits på marknaden i två och ett halvt år, så vi förväntar oss också en 80D under 2016, men vi tror att den inte lanseras förrän framåt sommaren.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av