Panasonic Lumix DCM-G80

Panasonic Lumix jämnar ut skakningarna

Panasonic lanserar Lumix DMC-G80, där en kombination av två system för bildstabilisering och en helt ny slutarmekanism på allvar ska göra slut på skakiga och oskarpa bilder.

19 september 2016

Det ska bli lättare att ta skarpa bilder utan skakningar när man rör sig i naturen.

Därför har Panasonic med nya Lumix DMC-G80, som lanseras i dag i samband med Photokina i Köln, satsat stort på att förhindra att även små skakningar fördärvar den färdiga bilden.

Panasonic kombinerar hela två olika bildstabiliseringssystem som kan samverka om man använder rätt objektiv. Det rör sig om en optisk bildstabilisering i två led som kombineras med en bildstabilisering i fem led som sker inne i själva kameran.

Slutarmekanism reducerar vibrationer med 90 procent

Men det är inte bara skakningarna från fotografens händer som Panasonic har åtgärdat. Även små skakningar som kommer från kamerans mekaniska delar har fått en genomsyn. Lumix DMC-G80 har fått en uppdaterad slutarmekanism med en ny elektromagnetisk motor som minskar vibrationerna med ända upp till 90 procent jämfört med föregångaren G7.

Lumix DMC-G80 har en sensor på 16 megapixel som kan öka ISO-värdet ända till 25 600. Video spelas in i 4K, och man kan ta fram stillbilder på åtta megapixel ur ett videoklipp. Kameran förväntas komma ut i butikerna omkring den 1 oktober, och det rekommenderade priset för huset är 9 999 kronor. Kameran säljs även i paket med t.ex. ett 12-60 mm-objektiv för 10 999 kronor.

Videostillbilder på 18 megapixel

Under Photokina i Köln passar Panasonic även på att presentera den nya spegellösa systemkameran Lumix GH5. Enligt Panasonic blir detta den första kameran i klassen som kan spela in video 4K-upplösning, där man sedan kan plocka fram stillbilder i en 6K-upplösning, vilket motsvarar en bildstorlek på omkring 18 megapixel.

GH5 förväntas komma ut i butikerna under det första halvåret av 2017.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av