© Panasonic

Panasonic LUMIX BGH1: En helt ny multifunktionell kamera

Lumix BGH1 är en ny typ av kamera som lämpar sig särskilt väl för videoinspelning och streaming – men du kan också ansluta kameran till en drönare.

Vid första ögonkastet kan det vara svårt att förstå hur man ska använda Lumix BGH1 – men det det beror bara på att det rör sig om en helt ny kameratyp. 

Panasonic Lumix BGH1 är en ny slags kamera i box-stil

Vi är välbekanta med konventionella DSLR-kameror, och även actionkameror som t.ex. GoPro, men box-kameran är snarare ett nytt mellanting.

Du kan bl.a. använda kameran till drönare, men du kan även koppla samman flera kameror för att streama innehåll ur flera olika vinklar.

Box-kameran är kompatibel med ett stort antal objektiv, vilket också ger goda möjligheter för video i och med att du t.ex. kan filma med en längre brännvidd, men även dra nytta av olika objektiv för att åstadkomma ett optimalt skärpedjup. 

Bild av de olika kontakterna på Panasonic Lumix BGH1

Panasonic Lumix BGH1 är mindre än 10 cm på alla håller och väger drygt 500 gram. Utöver detta behöver du ta med objektivet som du använder i beräkningarna.

© Panasonic

Kameran har en bildsensor på 10,2 megapixel i Micro Four Thirds-format med en ISO-känslighet på upp till 51 200. 

Kameran kan dessutom spela in med 4:2:0 10 bitars C4K med 50 fps – och kameran kan även sända ut C4K 4:2:2 10 bitar via HDMI till en extern mottagare.

Det är med andra ord en kamera som lämpar sig väl för livestreaming – och i synnerhet det faktum att du kan använda box-kameran med olika objektiv gör att det går att streama på ett annorlunda sätt.

Panasonic Lumix BGH1 kostar cirka 25 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av