Aptina logo

Ny sensor utlovar värsta videon

Aptina är snart klara med två bildsensorer som bägge bjuder på ovanliga videospecifikationer. Och så ligger priset i den låga änden av skalan.

9 oktober 2012

De flesta fotoentusiaster är säkert inte så bekanta med företaget Aptina, men det är faktiskt de som gör bildsensorerna till Nikons 1-systemkameror. Och nu är de på gång med två nya sensorer som är riktigt spännande speciellt när det gäller video.

Den första heter AR1011HS, är 1,0 tum stor och kan spela in video i 4K, d.v.s. fyra gånger den normala upplösningen med Full HD. Och det sker dessutom med 60 bildrutor per sekund.

En annan specialitet i AR1011HS är Aptinas teknik DR-Pix. Här används olika signalspår för att läsa bilddata vid lågt respektive högt ISO, där det första är optimerat för ett stort dynamiskt omfång, medan det andra ger mindre brus. Den nya sensorn är anpassad för systemkameror och kompaktkameror i entusiastklassen.

Företaget är också snart klart med bildsensorn AR1820HS för kompaktkameror. Den har en upplösning på 18,0 megapixel och kan spela in Full HD-video med upp till hela 120 bildrutor per sekund. Du kan läsa mer på engelska om de nya Aptina-sensorerna här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av