Ny firmware till fullformatare

Både Sony, Nikon och Canon är klara med uppdateringar till några av deras fullformatsmodeller. Bl.a. utlovas bättre bildkvalitet och autofokus.

Genom att uppdatera den fasta programvaran i kameran, även kallad firmware, kan du korrigera fel och förbättra funktionerna, även om modellerna har varit ute i handeln ett tag. Därmed kommer den här veckan goda nyheter till ägarna av en rad fullformatskameror.

Sony är klara med förbättringar till både Alpha 7 och Alpha 7R. De får både bättre bildkvalitet, snabbare starttid och förbättrad autofokus vid användning av kameran tillsammans med Sony-objektivet 70-200mm F2.8 G. Du kan ladda ner de nya firmware-versionerna här respektive här.

Nikons actionhjälte D4 har också fått en uppdatering. Du kan nu använda Compactflash-kort med en storlek på mer än 128 gigabyte, och man får nu inte längre ett felmeddelande, vilket man tidigare fick när XQD-kort och vissa CF-kort sattes i kameran. Funktionen AF-On har också fixats, så att fokus inte längre är låst när man släpper knappen igen. Du hittar den nya programvaran här.

Slutligen är Canon klara med en uppdatering till EOS 6D. Här rättas ett fel som har inneburit att vissa bilder inte har överförts till smarttelefon eller surfplatta när man använde Canons app EOS Remote. Du hittar uppdaterad firmware här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av