Nytt spegellöst fullformatsystem från Nikon på ingång
Ny Nikon

Flera års rykten om spännande nyheter från Nikon har äntligen bekräftats.

Nikon: Nytt spegellöst fullformatssystem på väg

Med en hemlighetsfull video och bara ytterst lite information har Nikon nu bekräftat att en kompakt fullformatskamera utan spegel är på väg. Det har satt fart på spekulationerna.

25 juli 2018 av Louise Hagemann

Nikon har i dag meddelat att en fullformatskamera utan spegel är på väg. Därmed bekräftar de flera års rykten.

Det nya kamerasystemet kommer att få en ny fattning, och det innebär att Nikon också kommer att presentera helt nya NIKKOR-objektiv. Samtidigt utvecklas en fattningsadapter som gör att man kan använda sina objektiv med den välkända F-fattningen på den nya spegellösa kameran.

Nikon säger än så länge inte så mycket om de nya produkterna. I pressmeddelandet utlovar de "en helt ny dimension av optisk prestanda" och "ännu mer detaljerade och livfulla bilder".

Två nya kameror på väg

Om man ska tro på sidan NikonRumors.com som tidigare har haft rätt i det mesta, rör det sig om två nya kameror – en på 48 megapixel och en på 25 megapixel. Priserna på den amerikanska marknaden sägs hamna runt 36 000 respektive 22 000 kronor, så man förvänta sig att det blir betydligt högre i Skandinavien.

Detta är dock uteslutande obekräftade spekulationer.

I en video på en speciell webbplats som Nikon har lanserat i samband med offentliggörandet får man en glimt av en kamera – dock dold i mörker. De mest hängivna fansen anser också att de har hittat ett datum för lanseringen i sidans HTML-kod, nämligen den 23 augusti.

Kanske med på mässa

Än så länge har emellertid varken pris, specifikationer, utseende eller datum bekräftats av Nikon som bara skriver att denna information "kommer senare".

I september arrangeras den stora fotomässan Fotokina i Köln, och här kan man ju hoppas att Nikon – om inte tidigare – har ett par hårda paket med sig i säcken.

Läs också: Vart är Canon och Nikon på väg?

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska

Inför semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig axelremsväska en god investering.

I vår nya kameraväska finns det ett separat utrymme för surfplattan så att du enkelt kan ta med den ut och överföra bilder från kameran via wifi.

Du kan få väskan samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Väskan i sig har ett värde på 399 kronor. Du hittar erbjudandet här.

Det finns plats för en hel del utrustning i den nya kameraväskan som du kan få med Bonnier Digital FOTO. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av