APS-C-kameran Pentax KP

Nattuggla från Pentax

Pentax har stolta traditioner med vädertätade kameror, och den nya, kompakta APS-C-modellen ”KP” är inget undantag. Dessutom bjuder den på helt ny teknik.

26 januari 2017 av Niklas Majgaard

KP är Pentax senaste modell i mellanklassen, och liksom föregångaren K-3 II handlar det om ett mycket robust konstruerat kamerahus av magnesium. På känt Pentax-manér är huset dessutom grundligt tätat mot väder och vind.

KP-kamerahuset har dimensionerna 131,5 x 101 x 76 mm, vilket betyder att det är en aning mindre än den redan kompakta K-3 II. Det är även mindre än motsvarande modeller från exempelvis Canon eller Nikon. 

KP_black

ISO 819 200

Den stora nyheten hittar vi dock på den tekniska sidan: det extrema ISO-värdet, som gör Pentax KP till en särdeles mångsidig kamera.

Det är alltså inte ett tryckfel. Den nya cmos-sensorn på 24,3 megapixel har inbyggd bildstabilisering och gör Pentax KP till en kamera som kan användas under alla tänkbara ljusförhållanden, tack vare det maximala ISO-värdet på 819 200. Det betyder samtidigt att Pentax KP tillhör en exklusiv klubb, för det är inte många kameror i den här klassen som klarar så högt ISO.

Pentax KP passar även fint till actionbilder, då den som mest kan ta sju bilder per sekund vid serietagning. Autofokussystemet har 27 fokuspunkter, varav 25 är av korstyp med hög precision. Kameran filmar i Full HD.

I övrigt ger Pentax KP stora möjligheter till användaranpassning. Det finns totalt tre olika grepp till Pentax KP för den som vill kunna hålla kameran extra stadigt oavsett hur stort objektiv man använder.

Pentax KP kommer ut i butik i slutet av februari i färgerna svart och silver. Båda har ett rekommenderat pris på 13 499 kronor. 

KP_silver
KP_silver
KP_silver

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av