Nokia Lumia 800

Stark kamera i Nokias Windows-telefon

Finnarna hoppas kunna ta upp kampen mot Apples Iphone med hjälp av en satsning på operativsystemet Windows Phone. Och kameradelen ser ut att bli ett viktigt vapen.

28 oktober 2011

Nokia har just presenterat sin nya toppmodell inom smarttelefoner, Lumia 800, som blir en av de första modellerna som använder Microsofts operativsystem för telefoner. Och den inbyggda kameran är något som eventuellt kommer att kunna locka kunder från Iphone 4S och Android-plattformen.

Kameran har en upplösning på 8,0 megapixlar samt ett objektiv från Carl Zeiss med en ljusstyrka på F2.2. Dessutom har den kontinuerlig autofokus, och så kan man manuellt justera vitbalans och exponering samt använda exponeringskompensation, vilket är en möjlighet som inte finns med Iphone. Kameran har en dubbel LED-blixt, och i den medföljande bildbehandlaren kan man justera bilderna. Precis som på Iphone 4S finns det ansiktsigenkänning, och telefonen kan spela in video i 720p. Lumia sägs komma ut på marknaden i början av 2012 och sägs kosta runt 4800 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av