Häftig upplösning på ny Nokia

Ny smarttelefon med 41,0 megapixel frestar med Windows Phone 8, bättre bildkvalitet och bättre fotoapp jämfört med föregångaren.

1 augusti 2013

Nokia fick de flesta att tappa hakan när de förra året lanserade mobiltelefonen 808 Pureview med den häftiga upplösningen på 41,0 megapixel, men modellen hade ett allvarligt handikapp i form av det föråldrade operativsystemet Symbian. Det har det finska företaget nu korrigerat med nya Lumia 1020 som har försetts med det nya systemet Windows Phone 8.

Trots att upplösningen är densamma har bildkvaliteten också blivit bättre jämfört med föregångaren. Bildsensorn har bland annat blivit bakgrundsbelyst, och optiken är ljusstarkare, så bländaren är nu på F2.2 jämfört med tidigare F2.4. Zeiss-objektivet består av sex element och har optisk bildstabilisering.

Telefonen har även fått Nokias nya Pro Cam-app som möjliggör inställning av iso, slutartid, exponeringskompensation, vitbalans och till och med manuell fokus. Skärmen är av typen amoled på 4,5 tum, med en upplösning på 1280 x 768. Telefonen har även en kraftig inbyggd Xenon-blixt. Lumia 1020 lanseras under årets sista kvartal.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av