Ta fina foton med din mobil

Med våra fototips och de rätta programmen kan du absolut få en massa fotoglädje och bilder med mobilkameran.

21 april 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om hur du tar fina foton med din mobil.

I flera år har man som fotoentusiast rynkat på näsan över kameramobilerna. Och det med fog. Upplösningen har helt enkelt varit så dålig att bilderna i praktiken bara har kunnat användas i litet format. Samtidigt har den optiska kvaliteten inte varit något att hurra för. Bäggedera har mobilindustrin med märken som LG, Nokia, Samsung och SonyEricsson jobbat ihärdigt på att optimera, och gårdagens låga upplösning är sedan länge ett avslutat kapitel. Det finns mobiler med 12,0 megapixlar, och 8,0 är på god väg att bli standard.

Trots de tekniska landvinningarna är det dock fortfarande en bra bit kvar till samma fina bildkvalitet som man kan uppnå med dedikerade digitalkameror och inte minst systemkameror. Därtill är både bildsensorn och optiken trots allt fortfarande för små.

Man kommer ändå inte ifrån att mobiltelefonen är en kamera som man har tillgång till i alla möjliga lägen, och det beror i synnerhet på den våldsamma ökningen av så kallade smarttelefoner som Apples Iphone och Android-telefoner från exempelvis HTC. För med dessa telefoner har det både blivit kul att fotografera med hjälp av de många olika apparna och lättare att dela bilderna med andra nästan direkt via Internet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av