Samsung Galaxy Note10+

Den stora Samsung Galaxy Note10+ har en skärm på hela 6,8 tum.

© Samsung

Samsung Galaxy Note10+ med nya videofunktioner

Samsungs nya flaggskepp bland mobiltelefoner kan spela in video med ett professionellt uttryck. Dessutom har den stora Samsung Galaxy Note10+ inte mindre än fem kameror.

Samsung har lanserat deras hittills kraftfullaste mobiler, Samsung Galaxy Note10 och Samsung Galaxy Note10+, som är stora varianter med en medföljande penna.

De båda nya modellerna är också särdeles väl utrustade på kamerasidan. De har en tredubbel kamera med ultravidvinkel, vidvinkel och tele.

Styr kameran med pennan

Ultravidvinkelkameran har en upplösning på 16,0 megapixel, medans de båda övriga är på 12,0 megapixel. Dessutom har Samsung Galaxy Note10 och Samsung Galaxy Note10+ en frontkamera på 10,0 megapixel.

Samsung Galaxy Note10+

De tre kamerorna sitter ovanför varandra på baksidan av Samsung Galaxy Note10+.

© Samsung

Den medföljande pennan kan bland annat användas för att fjärrstyra kameran eller för att zooma på avstånd när man fotograferar med frontkameran.

Läs också: 3 tips ger nytt liv åt din gamla mobil

Samsung Galaxy Note10 spelar in video med oskarp bakgrund

Samsung har gjort stora förbättringar på videosidan. Nu kan man bland annat spela in video med oskarp bakgrund, och så kan du få videoklipp med fler detaljer med hjälp av HDR10+-teknik.

Läs också: Här är den bästa kameramobilen just nu

Mikrofonerna kan i högre grad ta upp ljudet som man vill ha med, tack vare att de koncentrerar sig på ljudet som kommer från punkten som man zoomar in på, samtidigt som t.ex. bakgrundsljud dämpas. Bildstabiliseringen vid inspelning av video har också blivit bättre.

Så mycket kostar Samsung Galaxy Note10

Den mest iögonfallande skillnaden mellan de båda mobilerna är storleken. Samsung Galaxy Note10 har en skärm på 6,3 tum, medan skärmen på Samsung Galaxy Note10+ är på 6,8 tum.

Läs också: 5 tips för ännu bättre mobilbilder

Note10+ har även fått en extra djupkamera som emellertid inte kan ta bilder på egen hand, utan bland annat bidrar till att åstadkomma bättre bilder med oskarp bakgrund.

De nya modellerna kommer ut i butikerna den 23 augusti. Samsung Galaxy Note10 har 256 GB och kostar 10 790 kronor. Samsung Galaxy Note10+ finns med 256 GB för 12 490 kronor och med 512 GB för 13 590 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av