Så många bilder kommer vi att dela på webben under 2016

Nya siffror visar på en markant ökning av antalet delade bilder på webben jämfört med 2015, och det är mobilbilder som står för lejonparten.

20 januari 2016

Under loppet av 2016 kommer världens befolkning att dela och spara över 2,5 biljoner bilder – alltså 2 500 000 000 000 – på webben, vilket är en ökning på 15 procent jämfört med 2015. Det visar en ny världsomspännande undersökning från revisions- och rådgivningsbolaget Deloitte. De uppskattar att cirka tre fjärdedelar av bilderna kommer att delas med andra, medan resten säkerhetskopieras i någon av molntjänsterna på webben.

De 2,5 biljonerna bilder motsvarar att varje person i världen delar eller sparar över 340 bilder under året på webben. Enligt undersökningen från Deloitte tog världens befolkning under 1990-talen omkring 80 miljarder bilder om året, så 2016 kommer vi alltså att dela och spara omkring 31 gånger så många bilder på webben, och då räknas inte de bilder som bara sparas på minneskort, hårddiskar och liknande.

Deloitte uppskattar att över 90 procent av bilderna tas med smarttelefoner, medan spegelreflex, kompaktkameror, surfplattor och liknande delar på resten. För övrigt förväntar företaget att det kommer att säljas 1,6 miljarder smarttelefoner i år. Undersökningen är en del av "Deloittes TMT Predictions" som varje år listar de viktigaste trenderna inom teknik, medier och telekommunikation

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av