OnePlus 8-telefoner

OnePlus 8 Pro finns tillgänglig i tre olika färger: Onyx Black, Ultramarine Blue och Glacial Green.

© OnePlus

Nyheter från OnePlus: Fyra kameror, trådlös laddning och snabb skärm

OnePlus lanserar två nya modeller, flaggskeppet OnePlus 8 och lyxversionen OnePlus 8 Pro, och båda lovar gott på kamerafronten.

16 april 2020 av Sarah Marie Winter

Mindre än ett år efter lanseringen av OnePlus 7-serien är den kinesiska tillverkaren nu klara med nästa generation av prisvärda mobiler.

De båda nya modellerna är flaggskeppet OnePlus 8 och toppmodellen OnePlus 8 Pro, och i likhet med deras föregångare har båda två en primär kamera med 48 megapixel och en specialdesignad Sony-sensor.

Nya OnePlus 8 Pro har dessutom ytterligare tre kameror. Ett ultravidvinkelobjektiv med 120 graders synfält, ett teleobjektiv med 3x optisk zoom och 30x digital zoom samt en kamera som registrerar djup i bilden för att åstadkomma den så kallade bokeh-effekten. 

> Läs också: Den bästa mobiltelefonen just nu

Snabb skärm och trådlös laddning

Den största nyheten är emellertid inte kameran, som även imponerade i 7-serien, utan den 6,78 tum stora snabba skärmen på OnePlus 8 Pro med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. 

Den andra stora nyheten är möjligheten för snabb trådlös laddning av OnePlus 8 Pro. Enligt tillverkaren tar det bara 30 minuter att ladda mobilen med 50 procent. Både OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro har dessutom stöd för 5G. 

OnePlus 8 kostar från 7695 kronor, medan OnePlus 8 Pro kostar från 9995 kronor. De nya modellerna finns redan tillgängliga på marknaden. 

> Läs också: 6 saker du behöver veta om mobilkameran

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av