Kodak Ektra

Kodak Ektra – mobiltelefon anpassad för fotografen

En mobiltelefon speciellt för fotografer med bra upplösning, avancerad kameraapp och snygg retrodesign. Det är vad Kodak precis har presenterat.

21 oktober 2016

Det flesta av oss tänker förmodligen knappast på moderna mobiltelefoner när vi hör namnet Kodak. Men det lär det bli ändring på, för Kodak har precis presenterat en mobiltelefon som har anpassats specifikt för fotografer.

Med Kodak Ektra kombinerar Kodak i samarbete med Bullit Group många års erfarenhet av kamera och foto med de senaste tekniska lösningarna för mobilkameror.

Kodak Ektra

Kameran i Kodak Ektra har en sensor på hela 21 megapixel och bländare F2,0. Framtill sitter det en selfiekamera på 13 megapixel och bländare F2,2 med både bildstabilisering och fasdetekterande autofokus.

> Läs mer om fasdetekterande autofokus: Så funkar hybridfokus

Avancerad fotoapp

Telefonens inbyggda kameraapp ger många möjligheter. Bland annat omfattar den en programväljare i stil med den som sitter på din vanliga kamera, med möjlighet att välja porträtt, makro, sport med mera.

Du kan även välja Smart Auto där kameran själv väljer de bästa inställningarna i en given situation.

På manuell kan du naturligtvis ställa in exponering, ISO, fokus, vitbalans och slutartid och se effekten av inställningarna direkt på skärmen innan du tar bilden.

Tjusig design

Kodak Ektra har en modern retrodesign som fokuserar på både ergonomi och kvalitet. Bland annat sitter det en särskild utlösarknapp på sidan av telefonen, precis som på en riktig kamera.

Kodak Ektra

Dessutom har telefonen Snapseed för bildbehandling på stående fot, och tack vare den inbyggda Prints-appen kan du även få bilderna tryckta på professionell väg direkt från mobilen.

Kodak Ektra

Kodak Ektra är en Androidbaserad telefon med Helio X20 2.3 GHz Decacore-processor, 3 GB minne och 32 GB lagring (som kan utökas med MicroSD), och den laddas via vanlig USB 3.0 Type C. Den kan för övrigt också spela in video i 4K.

Kodak Ektra lanseras i Storbritannien under året, och priset blir omkring £449 – det vill säga strax över 5000 kronor.

I den här videon kan du se den nya mobilen i farten:

Kodak Ektra

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av