Apple iPhone 7 hands on

Se våra första intryck av kameran i iPhone 7

Vi är i full gång med att testa nya iPhone 7 från Apple. Här kan du läsa om våra första intryck av kameran och se bilder från den nya mobilen.

3 oktober 2016

Även om nya iPhone 7 påminner om föregångarna har det hänt en hel del på kamerasidan. Framför allt har det tillkommit optisk bildstabilisering och ett ljusstarkare objektiv.

Tidigare har det bara funnits bildstabilisering i de stora Plus-modellerna, men nu finns det även i standardmodellen av iPhone. Detta innebär att man ofta kan hålla ISO på en rimlig nivå så att man slipper brus i bilden.

Anledningen är att man med bildstabilisering kan använde något längre slutartider än vanligt. Och i och med att objektivet samtidigare har blivit ljusstarkare behöver man inte öka ISO lika mycket.

Apple iPhone 7 Photos App

Hurra för råformat

Detaljåtergivningen är okej på bilderna från telefonens egen app, men om man tittar närmare blir de finaste detaljerna en aning suddiga, så att det nästan ser ut som att de har målats på bilden med en pensel.

Kameran kan dock fånga de fina detaljerna, vilket man kan se om man använder den nya möjligheten som vi till att börja med är mest förtjusta i, nämligen att man kan fotografera i råformat.

För att göra detta krävs det dock att man installerar en tredjepartsapp som kan fotografera i råformatet dng. I bildbehandlingen kan man sedan plocka fram betydligt fler detaljer än vad man får i kamerans jpeg-bilder. Nedan kan du se samma utsnitt av en bild, där jpeg-filen ligger till vänster och den bildbehandlade råfilen ligger till höger.

iPhone 7 raw detail

Förutom detaljerna har man också betydligt fler möjligheter att justera färger och ljusförhållanden i bilderna med råformat, så att man får mycket finare bilder än med telefonens egen app. Nedan kan du se några av våra första bilder med iPhone 7.

Apple iPhone 7 Test 5

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av