apple store

Snart släpper Apple sin nya mobiltelefon.

© Shutterstock

Nu vet vi när iPhone 8 lanseras

Jubileumsversionen av iPhone lanseras den 12 september. Det avslöjar franska Mac4Ever.com.

25 augusti 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nu kan alla Apple-entusiaster bocka för den 12 september i kalendern. Då tänker nämligen Apple visa upp iPhone 8. Det avslöjar den franska sajten Mac4Ever.com, som har fått tag på datumet från franska teleoperatörer som i förväg får veta lanseringsdatumet.

Lanseringsdatumet läcker ut samma dag som Samsung visar upp sin nya Samsung Galaxy Note 8 – som är en given konkurrent till iPhone 8.

Jubileum för iPhone

I år är det tio år sedan den första modellen av iPhone kom. Enligt rykten satsar därför Apple på en helt ny design av iPhone 8.

Det uppges att hemknappen försvinner som en egen knapp och att den i stället integreras i skärmen, som då kan täcka en större del av framsidan. Andra rykten gör gällande att iPhone får dubbla kameror på baksidan och trådlös laddning. Eventuell kommer iPhone 8 även i en modell med hela 512 gigabyte minne.

iPhone 8 blir enligt Forbes.com den dyraste iPhone-modellen hittills och enligt vissa lär prislappen hamna på över 1 000 dollar. Det skulle betyda bortåt 10 000 kronor här i Sverige.

Svår att få tag på

Är du sugen på att skaffa en iPhone 8 så fort den kommer finns risken att du blir besviken. Enligt Forbes.com kommer den tillverkas i mindre serier är föregångarna och därmed kan den bli svårare att få tag på. Detta kan även påverka när den kommer hit.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av