Apple iPhone 4S

Mycket förbättrad kamera i nya Iphone

I tisdags presenterade Apple nya Iphone 4S, där kameradelen har fått en ordentlig genomgång. Den har ett nytt objektiv, högre upplösning och en bättre bildsensor. Och det finns även goda nyheter till de videofrälsta.

10 oktober 2011

Designen på den nya modellen skiljer sig inte frän den tidigare Iphone 4, men invändigt har det hänt en hel del. De fotoglada kan hurra över att upplösningen har gått upp från 5,0 till 8,0 megapixlar. En ny bakbelyst cmos-sensor sägs göra bättre ifrån sig i svagt ljus och göra så att ljusa områden inte fräter ur så lätt och så att skuggor inte går över i svart. Samtidigt har optiken blivit bättre. Objektivet i 4S består av fem linselement som sägs ge skarpare bilder än tidigare. Ljusstyrkan har kommit upp på F2,4 jämfört med F2,8 på föregångaren, och ett infrarött filter sägs ge bättre färgåtergivning.

Iphone 4S har utrustats med den nya A5-processorn som enligt Apple har en bildsensor som kan matcha dem man hittar i systemkameror. Den gör bland annat kameran snabbare, så att det går fortare att starta den, och det blir kortare väntetid mellan bilderna. Den sägs även ge bättre vitbalans och ett större dynamiskt område. Och så har Iphone försetts med ansiktsigenkänning som automatiskt ställer in skärpan på det dominerande ansiktet i motivet och anpassar exponeringen efter upp till tio ansikten.

Tack vare operativsystemet iOS 5 kan man dessutom starta kameran från en låst telefon och använda en av volymkontrollsknapparna på sidan av telefonen som utlösarknapp. Med iOS 5 får man även enklare redigering, så att man t.ex. kan beskära sina bilder. Videofunktionen har uppgraderats, så att den nu spelar in i Full HD 1080p jämfört med 720p hos föregångaren.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av