IPhone 5se kommer till mars
Rykten om ny IPhone 5se

IPhone 5se kommer till mars

Enligt ryktena ska Apple lansera en ny telefon, som är mindre än iPhone 6, men snabbare än iPhone 5

16 februari 2016

Det verkar inte vara iPhone 7 som Apple tänker presentera på sitt nästa evenemang. Det ska i stället komma en ny iPhone 5se , som har samma design och 4-tumsskärm som iPhone 5, men samma processor, kamera och batteritid som iPhone 6.

Apple har alltså tagit fram en telefon för de kunder som vill ha den senaste tekniken och en kraftfull och snabb processor, utan att den blir för stor för att få plats i fickan. iPhone 5se tar sin utgångspunkt i iPhone 5, och namnet 5se antyder att det handlar om en uppgraderad 5s. Allt talar för att den nya iPhone får samma storlek som 5s, så att man kan använda samma tillbehör. Den får A9-processorn från iPhone 6, men får eventuellt ett mer begränsat minne.

Kameran i den nya telefonen ska som iPhone 6 ha 8 megapixel bak och 1,2 megapixel fram. Kameran ska få förbättrad autofokus, stödja stora panoramabilder och kunna fotografera Live Photos, precis som iPhone 6. Den verkar dock inte stödja 3D Touch, som även i framtiden kommer att vara förbehållet iPhone 6. Batteritiden ska också bli bättre än i den gamla iPhone 5.

Apple har planerat ett evenemang den 15 mars, då de tydligen ska lansera iPhone 5se. Enligt ryktena kommer den att finnas i handeln bara några dagar senare. I samma veva ska det komma en iPad Air 3 med A9-processor, förbättrad kamera och eventuellt med inbyggd blixt till kameran.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av