Apple iPhone SE

Förbättrad kamera i nya iPhone SE

Man har sparat in på omfånget, men inte på kameran i Apples nya iPhone SE.

22 mars 2016

När iPhone 6 lanserades krävde den lite större fickor jämfört med de tidigare modellerna. Skärmen hade nämligen vuxit från 4,0 tum till 4,7 tum. Nu kommer det dock goda nyheter för oss som tycker att iPhone 6 och 6s är för stora.

Nya iPhone SE går nämligen tillbaka till den gamla skärmstorleken, men har samma kraftfulla A9-chip som den större iPhone 6s, och inte nog med det. Kameran har också samma specifikationer som hos iPhone 6s, även om storleken har minskat.

I den nya telefonen får man alltså 12,0 megapixel och ett objektiv med en ljusstyrka på F2,2. Man får även funktionen Live Photos, där kameran vid varje exponering spelar in en kort videosnutt före och efter att bilden tas. Dessutom kan iPhone SE spela in video i 4K.

Frontkameran har nedgraderats en aning jämfört med 6s. Här ligger upplösningen på 1,2 megapixel jämfört med 5,0 på storebror.

Uppdaterad programvara

Jämfört med iPhone 6s får man i iPhone SE klara sig utan den inbyggda barometern. Dessutom är skärmtekniken inte lika avancerad, och så finns det inte 3D Touch, som innebär att telefonen registrerar om man trycker mjukt eller hårt.

Designmässigt påminner iPhone SE om iPhone 5. Den finns tillgänglig med 16 eller 64 gigabyte, och priset ligger på 4695 respektive 5795 kronor. Telefonen kan beställas från och med den 29 mars.

Apple har även släppt operativsystemet iOS 9.3 för iPhone och iPad, och det kan laddas ner nu. Uppdateringen omfattar bland annat funktionen Night Shift som innebär att tonen på skämljuset blir varmare på kvällen vilket sägs göra det enklare att somna när man har använt sin mobila enhet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av