Kvinnor fotograferar med smartphone

De senaste ryktena om iOS 10 och iPhone 7

Om två veckor får vi förhoppningsvis information om nästa generation av Apples operativsystem för smarttelefoner. Vi har sammanställt ryktena från fotofronten om det nya operativsystemet och om iPhone 7.

1 juni 2016

Den 13 juni slår Apple upp dörrarna till företagets World Wide Developers Conference i San Francisco.

Här förväntar vi oss bland annat att de ska avslöja den senaste versionen av operativsystemet iOS för iPhone och iPad.

Vi har tittat närmare på ryktena om den nya versionen, och spanar också på vad man kan förvänta sig av nästa iPhone.

Uppdatering av Bilder

På fotosidan ryktas det att appen Bilder kommer att uppgraderas.

Tidigare kunde man köpa en speciell iPhoto-app som hade flera avancerade redigeringsmöjligheter, och där man bland annat kunde visa bildernas exif-data.

iPhoto skrotades dock och kunde inte installeras efter iOS 8, och i stället fick appen Bilder några redigeringsmöjligheter.

Det rörde sig dock inte om särskilt många, men nu ryktas det att det kommer att läggas till fler redigeringsfunktioner i Bilder i iOS 10, så att appen i högre grad liknar den gamla iPhoto.

Iphone 7 kanske med dubbel kamera

Vi skulle bli mycket förvånade om Apple inte lanserar nästa generation av iPhone, som ytterst troligen kommer att heta iPhone 7, senare i år.

Här ryktas det om en kamera med dubbla objektiv.

Förra året köpte Apple företaget LinX Imaging som utvecklade kameramoduler med flera objektiv. Det sägs ge snygga färger och möjlighet att ta 3D-bilder.

Dubbla objektiv kan användas på flera sätt och finns även på andra smarttelefoner. Hos LG G5 har de två objektiven olika brännvidder, medan de hos Huawei P9 används för att åstadkomma en bättre bildkvalitet.

Möjligtvis kommer de dubbla objektiven bara att finnas hos den stora iPhone 7 Plus. Telefonerna blir sannolikt tunnare än i dag, och det är möjligt att man slopar uttaget för hörlurar så att man i stället får använda Bluetooth- eller Lightning-uttaget.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av