Apples nya operativsystem iOS 11 High Sierra

Vid Apples senaste event på måndagen avslöjades inte någon ny iPhone - men det kom många andra heta nyheter.

© Apple

Apple skapar nya kreativa möjligheter med iOS 11 High Sierra

Med Apples nya operativsystem iOS 11 High Sierra i din iPhone kan du ta bilder som du inte tidigare har kunnat ta med mobilen.

6 juni 2017 av Niklas Majgaard

Det kom inte någon ny iPhone vid Apples stora event på måndagen, men företaget visade upp en rad andra nyheter som ingår i det nya operativsystemet iOS 11.

Därmed har Apple också gett oss en föraning om vad nya iPhone så småningom kommer att bjuda på.

Det här innebär det nya videoformatet i iOS 11

iOS 11 innehåller ett par fina förbättringar av Apples kamera-app, och det bådar gott inför den kommande iPhone-modellen.

Apple har skapat två nya filformat som komprimerar bilder och video mer effektivt. Bildkvaliteten ska vara oförändrad, men filerna tar bara upp hälften så mycket minne i din iPhone.

En annan nyhet är Files. Här samlas dina filer som finns på alla dina enheter, så att du i framtiden kan öppna filer på din iPhone som annars bara hade funnits på din iPad eller i molnet på exempelvis Dropbox och Box.

Augmented reality - även i kameran

Med iOS 11 ska Apple ta ett stort steg framåt i jakten på att göra de bästa enheterna för augmented reality, eller AR, där virtuella inslag blandas med den värld som enhetens kamera registrerar.

Apple har även inkluderat artificiell intelligens i exempelvis Live Photos, en funktion i kamera-appen som bland annat kan göra dina bilder till en liten filmsnutt.

Tyvärr nämnde Apple inte något om själva kamera-appen, som vi hade hoppats. 

Vi får alltså vänta på nyheter om att fota direkt i råformat och att göra manuella inställningar av exempelvis ISO, slutartid och exponeringskompensation.

Läs även: Nya, förbättrade versioner av iMac och iPad är på väg

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av