iPhone 7 med ask

iPhone 7 var OK, men inte revolutionerande.

© Shutterstock

8 rykten om iPhone 8

Det finns många rykten om den kommande jubileumsutgåvan av Apples iPhone. Vi har samlat åtta av de mest intressanta ryktena om iPhone 8.

8 mars 2017

I år fyller iPhone tio och därför hoppas alla Applefantaster att nästa iPhone blir någonting alldeles extra. Inte för att vi vet ett skvatt, men ryktena går för fullt. Här är några av de mest spännande gissningarna om iPhone 8. Vi vet inte ens om nästa iPhone kommer att heta iPhone 8, men låt för enkelhetens skull kalla den för det så länge.

8 rykten om iPhone 8

1. 3d-kamera

I stället för att låsa upp telefonen med fingeravtryck kommer iPhone 8 ha en avancerad 3d-kamera för att läsa av användarens ansikte. Stämmer det lär alla som gillar självporträtt få något nytt att leka med.

2. Bättre skärm

IPhone 8 får en OLED-skärm vilket innebär betydligt högre bildkvalitet jämfört med äldre modeller av iPhone.

OLED, som redan finns i Samsungs senaste telefoner, ger bättre färger och högre kontrast samtidigt som det inte behövs någon bakgrundsbelysning.

Det i sin tur gör att Apple kan välja att göra telefonen tunnare och att skärmen kan gå ända ut till kanten av telefonen i stället för som nu sitta i en ram.

3. Inga knappar

Det är slut med knappar på framtida modeller av iPhone. De ersätts av tryckkänsliga fält som styr motsvarande funktioner.

Apple vill att iPhone ska bli mer vattentålig och frånvaron av knappar minskar antalet hål i höljet, vilket gör det lättare att göra telefonen vattentät.

4. Trådlös laddning

Eventuellt kommer iPhone 8 att laddas trådlöst genom att den läggs ovanpå en särskild platta som laddar batteriet.

Ett annat rykte säger å andra sidan att Apple överger sin egen kontakt lightning till förmån för den allt populärare usb c.

5. Mer minne

32 gigabyte minne blir minimum i iPhone 8 och i den dyraste modellen finns det hela 256 gigabyte lagringsutrymme. Apple vill att det ska finnas ordentligt med plats för appar, musik och filmer eftersom de tjänar bra med pengar på att sälja sådant också.

6. Tidigare lansering

Traditionellt brukar Apple visa nya modeller av iPhone på höstkanten, så att de finns i butikerna lagom till julhandeln, men iPhone 8 släpps redan i juni i år.

7. Lightning försvinner

I och med iPhone 7 försvann hörlursuttaget och nu försvinner alltså lightningkontakten som introducerades i och med iPhone 5 år 2012.

Rykten gör gällande, att iPhone 8 i stället får en usb c-kontakt, vilket är i linje med de senaste modellerna av Apples bärbara dator MacBook som endast har en enda usb c-port för både laddning och anslutning av externa enheter.

8. Lyxutgåva med unikt namn

I den här artikeln benämner vi Apples nya telefon iPhone 8, men det är inte säkert att den kommer att heta så.

Det finns goda anledningar att tro att Apple fortsätter sin namngivning med siffror eftersom det är så det har sett ut så under alla år, men det ryktas att den nya modellen ska heta iPhone X (det latinska tecknet för 10) eftersom iPhone firar tioårsjubileum i år.nbsp;

Enligt andra rykten kommer det tre nya telefoner: En uppgradering av iPhone 7, iPhone 8 samt en lyxutgåva av iPhone. Den sistnämnda kommer att kosta 1000 dollar.

Snart är det juni och då får vi se om något av ryktena är sanna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av