Hasselblad bakstycke Moto Z

Hasselblad ger mobilen 10x optisk zoom

Hasselblad har tagit fram ett magnetiskt bakstycke till Motorolas smarttelefon Moto Z, som ger mobilkameran 10x optisk zoom och blixt.

1 september 2016

Om du på allvar vill pimpa din Moto Z-mobil har det nu kommit en lösning i form av ett nytt bakstycke som har utvecklats av Hasselblad. Man fäster bakstycket på mobilen med hjälp av magneter, och det innehåller ett objektiv med en egen slutare och en Xenon-blixt.

Objektivet ger 10 gånger optisk zoom vilket, i kombination med kamerans möjlighet att fotografera i råformat, verkligen gör mobilen till en kamera att räkna med när man är ute och rör på sig. Hasselblad bidrar också med den egna Phocus-programvaran för råkonvertering.

Moto Z har sedan tidigare en sensor på 13 megapixel och kan spela in video i 4K, men med Hasselblads bakstycke blir videoupplösningen bara 1080p, och man får nöja sig med 12 megapixel för fotografering.

Lanseringen av det nya bakstycket är en del av firandet av Hasselblads 75-årsjubileum. Moto Z kommer från Motorola som i dag ägs av kinesiska Lenovo.

Priset blir ungefär 300 dollar, det vill säga runt 2500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av