© Bonnier Digital FOTO

Du kan se fram emot ”Bättre bilder med riktig kamera” under hela juni

Vi har alltid mobilen med oss och tar många bilder med den, men den är inte alltid den optimala kameran. På Bonnier Digital FOTO kommer vi att ägna juni månad åt att visa varför en riktig kamera är bättre än den som sitter i mobilen.

30 maj 2023 av Klaus Nygaard

Snart är det sommar – den del av året då många tar årets viktigaste och bästa bilder. Problemet är bara att dessa foton inte alltid blir så bra som vi hade önskat. Det finns många händelser i livet som förtjänar en ordentlig bildkvalitet – inte bara under sommarsemestern.

Men många vardagsfotografer använder mobilen som sin primära kamera, och då blir resultaten inte alltid som förväntat. Mobilen är väldigt bra i många situationer, men ofta blir bilderna inte tillräckligt bra. Därför kör vi en kampanj under hela juni som handlar om ”riktiga" kameror och allt du kan göra med dem.

Om du har tagit bilder i svagt ljus har du säkert upplevt mobilkamerans begränsningar. Och har du tittat närmare på bakgrundsoskärpan som mobilen skapar? Det är inte vackert. Och då har vi inte nämnt kvaliteten när du zoomar med mobilkameran, där bilderna blir grumliga och oskarpa.

Sommarsemestern och många av livets andra stora händelser förtjänar god bildkvalitet. Har du till exempel några riktigt bra bilder av dina nära och kära, eller är de tagna med en halvbra mobil?

Det här kan du se fram emot

Under juni kommer vi att visa olika exempel på hur mycket du kan förbättra dina bilder – och dig själv som kreativ fotograf – genom att använda en riktig kamera.

Vi har tagit fram en guide som ger en översikt över olika kameror och hur du kommer igång med att använda dem. Dessutom rekommenderar vi några kameramodeller som tar fantastiska bilder i alla möjliga situationer utan att kosta en förmögenhet.

Du får även en rad videor som visar alla de skillnader som finns mellan mobilkameror och riktiga kameror. Och så kan du se fram emot en översikt över kamerans knappar, som gör det enkelt att använda den – och mycket annat under hela juni. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av