Får iPhone 7 en dubbelkamera?

Det florerar massor av rykten om nästa iPhone, bland annat när det gäller kameran. Vi har samlat de viktigaste av dem här, och så finns det även nyheter för dem som har någon av de befintliga modellerna.

13 januari 2016

Vi får nog vänta till i sommar eller höst förrän Apple presenterar nästa generation av iPhone, men redan nu florerar massor av rykten om vad nästa modell, som med största sannolikhet kommer att heta iPhone 7, har att komma med.

Ryktena går bland annat ut på att telefonen kommer att bli tunnare. Enligt MacRumors sker detta bland annat genom att avlägsna kontakten för hörlurar. I stället kan man använda Lightning-kontakten eller Bluetooth när man ska lyssna på musik. MacRumors påstår också att telefonen kan tillverkas av kompositmaterial i stället för aluminium, vilket sägs göra att den tål vatten bättre.

Några av de vildaste ryktena går enligt MailOnline ut på att den kommande modellen kommer att få en kamera med två objektiv, vilket sägs bidra till en bättre bildkvalitet. Som källa anges Apple-bloggaren John Gruber som har pratat om det i podcasten The Talk Show.

Det har nyligen framkommit att Apple har sökt patent på ett kamerasystem med två kameror, där den ena har vidvinkel och den andra har tele, så att man ta två bilder samtidigt eller få bättre bildkvalitet. Vi är dock inte övertygade om att dubbelkameran eller dubbelobjektivet kommer redan i iPhone 7.

Om Apple följer sin tidigare lanseringsstrategi kommer telefonen att få en ny formgivning. Vi förväntar oss också att det kommer både en iPhone 7 och en större iPhone 7 Plus. För övrigt ryktas det att Apple redan under den första hälften av 2016 kommer att lansera en mindre iPhone 6c.

Om vi bortser från ryktena är Apple säkerligen på gång med en uppdatering till de befintliga iPhone-modellerna. De har nämligen presenterat iOS 9.3 som bland annat omfattar funktionen Night Shift som utifrån tid och plats ändrar färg på skärmljuset så att det blir varmare när mörkret faller utomhus. Ett flertal studier har nämligen visat att det klara, blåaktiga skenet kan göra det svårare att somna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av