OnePlus 7 Pro

Den nya flaggskeppsmobilen från OnePlus sätter nytt rekord i fråga om upplösning.

© OnePlus

OnePlus 7 sätter nytt rekord i upplösning

Huawei fick inte skryta särskilt länge med att P30 hade högst upplösning, nämligen 40,0 megapixel. Nu kommer konkurrenten OnePlus med en ny toppmodell som har inte mindre än 48,0 megapixel och andra spännande nyheter.

Kinesiska OnePlus har just presenterat sin nya OnePlus 7-serie, som kommer med en stor överraskning på fotofronten. 

Mobilerna i 7-serien finns i tre versioner, där Pro-modellen har tre kameror på baksidan. Det är inte särskilt ovanligt. Det som överraskar är den höga upplösningen som en av kamerorna kan leverera. 

Tre objektiv och hög upplösning

I huvudkameran på OnePlus 7 Pro är upplösningen nämligen rekordhöga 48,0 megapixel och telefonen överträffar därmed de 40,0 megapixel som Huawei P30 erbjuder. Huvudkameran är dessutom ljusstark med en bländare på F1.7, och den har optisk bildstabilisering.

Den sekundära kameran har ett teleobjektiv på 78 mm och en upplösning på 8,0 megapixel, medan den tredje kameran är en supervidvinkel på 16,0 megapixel.

Ett nytt autofokussystem har utvecklats med intelligent teknik och arbetar bland annat med laserfokus. Det nya kameran har också en förbättrad Nightscape-funktion. 

>> Läs även: 5 tips för bättre mobilbilder

OnePlus 7 Pro

OnePlys 7 Pro har tre kameror på baksidan.

© OnePlus

Dold selfiekamera i OnePlus 7

OnePlus 7 Pro har naturligtvis också en kamera på framsidan för selfies. Men den syns inte. OnePlus har valt en lösning med en kamera som fälls upp ur mobilens topp när den ska användas. Det betyder att skärmen på 6,67 tum täcker hela framsidan utan avbrott.

Skärmen uppges för övrigt vara den bästa från OnePlus någonsin. Det är en QHD+ AMOLED-skärm på 4,49 miljoner punkter och 90 Hz, vilket betyder att skärmen uppdateras 90 gånger i sekunden, detta för att skapa en mycket flytande och naturlig skärmupplevelse.

>> Läs även: Så bra är Huawei P30

OnePlus 7 Pro

Selfiekameran är täckt av safirglas och uppges tåla att man öppnar och stänger den 150 gånger per dag.

© OnePlus

Rekordhög upplösning även i mindre modell

Den mindre och billigare OnePlus 7 har två kraftfulla objektiv i stället för tre. Den primära kameran har en Sony IMX586-sensor med 48,0 megapixel, bländare F1.7 samt optisk  bildstabilisering. Den sekundära kamera har 5,0 megapixel.

OnePlus 7 Pro kostar från 8395 kronor, medan OnePlus 7 kan köpas för 6200 kronor. Seriens tredje modell är en 5G-version, som ännu inte är prissatt.

Vi har redan skaffat den nya toppmodellen och håller på att testa den. Du kan snart läsa vårt omdöme i Prylguiden här på webben.

>> Läs även: Här är de häftigaste mobilerna

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av