OnePlus 6

OnePlus 6 använder de två objektiven för att åstadkomma porträtt med oskarp bakgrund.

© OnePlus

OnePlus 6 har dubbel mobilkamera till ett överkomligt pris

Den nya mobilen OnePlus 6 har en snabb processor och en avancerad kamera, men telefonen är också betydligt billigare än konkurrenternas flaggskepp.

18 maj 2018 av Kristoffer Engbo

OnePlus 6 är den nya toppmodellen från den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus som har fått flera hängivna användare – bland annat tack vare den offensiva prissättningen.

OnePlus 6 är också osedvanligt billig för att vara en flaggskeppsmodell. 

Och då har den ändå dubbelkamera och en av marknadens snabbaste processorer.

OnePlus 6-kamerorna

Det ena kameran har en upplösning på 16 megapixel och optisk bildstabilisering, medan den andra har 20 megapixel och används för att ta bilder med oskärpa på bakgrunden. 

Du får alltså inte både vidvinkel och tele, som hos toppmodellerna från bl.a. Samsung och Huawei. Båda kamerorna har en ljusstyrka på F1.7.

Kamerorna hos OnePlus 6

OnePlus 6 har dubbelkamera precis som konkurrenterna, men prislappen är en helt annan. 

© OnePlus

OnePlus 6 kan ta stillbilder i råformat och spelar in video i 4K. Mobilen kan också spela in slowmotion-klipp med 480 bilder i sekunden i HD-upplösning.

Skärmen på 6,3 tum är, i likhet med flera av konkurrenternas toppmodeller, av AMOLED-typ. Upplösningen är på 2280 x 1080 pixlar, vilket i princip matchar Huawei P20 Pro, men är något lägre än på Samsung Galaxy S9+.

> Läs allt om Android-mobiler här

OnePlus 6

Den nya mobilen OnePlus 6 finns tillgänglig i svart och vitt för ett markant lägre pris än konkurrenterna.

OnePlus 6 pris

Tillbaka till priserna, som ju som sagt är rätt offensiva.

OnePlus 6 finns tillgänglig i fyra versioner. Den billigaste med 6 GB minne och 64 GB lagringsutrymme kostar 5295 kronor, medan den största modellen med 8 GB minne och 256 GB lagring kostar 6395 kronor.

Som jämförelse behöver du ge omkring 8700 kronor för en Samsung Galaxy S9+ med 6 GB minne och 64 GB lagringsutrymme, medan Huawei P20 Pro med 6 GB minne och 128 GB lagringsutrymme kostar omkring 8600 kronor.

Vi håller för närvarande på att testa mobilen, och vi är spända på att se om det låga priset påverkar kameradelen i OnePlus 6.

Mycket tyder på att OnePlus 6 på övriga punkter är en vass konkurrent till toppmodellerna från de övriga stora tillverkarna.

Se vår jämförelse av kamerorna hos Huaweis, Samsungs och Apples toppmodeller här.

> Du får ut väldigt mycket mer av din mobilkamera om du fäster ett externt objektiv framför den. Få ett 3-i-1-objektivpaket till mobilen samt 2 nummer av Bonnier Digital FOTO för 49 kr! Se erbjudandet här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av