Nya kameratelefoner från Google och HTC

Nya kameratelefoner från Google och HTC

Hela fyra nya telefoner med fokus på bättre kameror är på väg ut på marknaden.

Flera nya mobiler med uppdaterade och förbättrade kameror är på ingång. I går presenterade Google två nya Nexus-smarttelefoner, en tillverkad i samarbete med LG och en i samarbete med Huawei.

Både Nexus 5X och Nexus 6P, som de två nytillskotten heter, har förbättrats på kamerafronten. Båda har 12,3 megapixel i kameran och kan med en bländare på F2.0 både återge många detaljer och ta bilder i svagt ljus. Dessutom har själva pixelstorleken ökat till 1,55 Ultrapixel, vilket enligt Google ska göra bildstabilisering överflödig och göra att telefonerna lämpar sig särskilt bra för fotografering i dålig belysning. Video kan spelas in i 4K med 30 bilder i sekunden, och det går att spela in i slowmotion. Båda telefonerna har också laserassisterad autofokus som sägs ge snabbare och mer exakt fokusering.

De svenska priserna tillkännages den 9 oktober, och telefonerna kan förbokas senare i oktober via Google Store.

Även HTC är på gång med nya telefoner, och här fokuserar man särskilt på kameradelen.

Sensorn i Butterfly 3 är på hela 20,2 megapixel, och precis som på One M8 finns en funktion som gör det möjligt att redigera fokus och skärpedjup efter att bilden har tagits. Bländaren är på F2.2, och detta i kombination med en dual-LED-blixt gör att det ska vara lättare att fotografera under mycket mörka förhållanden. Butterfly 3 kan också spela in video i 4K. Den lanseras i Taiwan den 20 oktober för ungefär 5000 kronor, men det finns ännu ingen information om när den når andra länder och till vilket pris.

Dessutom har HTC också kommit med en uppgraderad version av One M9+ under namnet M9+ "Superior Camera". Denne version har en sensor på 21 megapixel och har optisk bildstabilisering. Den har också laserassisterad autofokus, och enligt HTC betyder det att den kan fokusera under loppet av 0,1 sekund. Telefonen släpps på marknaden i Taiwan den 6 oktober för ungefär 5500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av