Huawei Mate 9 Pro

Huaweis nya flaggskepp Mate 9 Pro har lanserats

Huawei har lanserat nya Mate 9 Pro som återigen är ett samarbete med Leica.

23 november 2016

Huawei har nyligen lanserat en mobil som kan vara ett hett tips för alla som vill ha ett hårt paket under granen i år.

Mate 9 Pro kommer ut i butikerna den 20 december, precis i slutspurten av julhandeln.

Den nya toppmodellen är 5,5 tum stor och är särskilt optimerad på kamerafronten, samtidigt som användarvänligheten och särskilt batteriet har förbättrats rejält.

Mobilens kamera har återigen utvecklats i samarbete med Leica, och även den här gången sitter det två kameror på baksidan. Mate 9 Pro har en monokrom kamera på 20 megapixel för att fånga knivskarpa detaljer i svartvitt samt en färgkamera på 12 megapixel.

Bildstabilisering och 4K

Men en intressantare nyhet är att det nu finns optisk bildstabilisering både när man fotograferar stillbilder och spelar in video samt funktionen Refocus som gör att du kan ändra fokus på bilden efter att du har tagit den.

På video-sidan har det också hänt ett och annat, för Mate 9 Pro kan nämligen spela in i 4K. Och det saknas inte utrymme; Mate 9 Pro kommer bara i en version, med internminne på 128 gigabyte.

En annan intressant nyhet är batteriet och laddaren. Det stora batteriet på 4000 ger ström till mer än ett dygn. Kombinerat med en ny suppersnabb laddare som vid fem ampere kan fylla upp det stora batteriet på bara 90 minuter är Huawei redo att ge sig in i toppstriden i mobilligan.

Det rekommenderade priset är 7990 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av