Huawei och Leica gör smarttelefon

Huawei och Leica gör nytappning av mobilkameran

Kinesiska Huawei har fått hjälp av kameragiganten Leica för att tillverka en ny smarttelefon där kameran tydligen är i en klass för sig jämfört med de övriga på marknaden.

7 april 2016

Det udda samarbetet mellan lyxkameratillverkaren Leica och mobilgiganten Huawei överraskade många, men nu är de på gång med en smarttelefon med Android, som drar ifrån Iphone och de andra mobilkamerorna.

Huawei P9 och P9+ har dubbla kameror på 12 megapixel vardera, där den ena fotograferar i färg och den andra i svartvitt. Den här tekniken ger bildkvaliteten ett lyft, särskilt i dåligt ljus där andra mobilkameror ofta kommer till korta. Faktum är att P9 kan ta tillvara 270 procent mer ljus än en iPhone 6S och 70 procent mer än en Galaxy 7S.

Även autofokus och användargränssnittet har fått ett lyft, enligt utsago med massor av inspiration från Leica.

I den här videon kan du se fler detaljer om tekniken i den nya smarttelefonen:

Testad av proffsfotografer

Inför lanseringen har Huawei anlitat fem professionella fotografer från EyeEm för att testa kameran. Deras reaktioner är enastående positiva.

Huawei P9 smartphone

P9 har förutom de båda kamerorna på 24 mm och 12 megapixel en frontkamera på 8 megapixel. Den spelar in video i 4K och kan gå upp till bländare 2,2. Huawei P9 kommer till Europa i april. Priset för en 32 GB P9 blir ca 5100 kroner.

Kamerornas Bentley gör kinesisk lågpristelefon

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av