HTC lanserar ny serie av mobiltelefoner, här visas U Ultra.

HTC satsar på stor storlek

HTC:s nya U-serie har än så länge två modeller. Den största, U Ultra, har som målsättning att nå toppskiktet bland mobiltelefoner.

16 januari 2017 av Niklas Majgaard

HTC:s nya U-serie har två modeller, och U Ultra har som målsättning att hamna i det absoluta toppskiktet bland mobiler. Bland de allra bästa mobiltelefonerna är vi snart vana vid att se kameror med optisk bildstabilisering, avancerade autofokussystem och inte minst en prislapp på runt 8000 kronor.

Detta gäller även för den nya toppmodellen i HTC U-serien. Däremot kommer det att dröja ett tag innan de båda nya HTC-modellerna finns i handeln i mars.

Olika kameror

På kamerasidan har Ultra en huvudkamera på 12,0 megapixel, medan frontkameran är på 16,0 megapixel. Den mindre och billigare U Play har däremot 16,0 megapixel, både på fram- och baksidan. Däremot har U Ultra en något större bländare på F1.8 jämfört med F2.0 hos U Play.

Det låter kanske underligt att toppmodellens kamera har lägre upplösning än den mindre modellen, men förklaringen är att pixlarna på Ultras sensor med 12.0 megapixel är större än pixlarna på U Plays sensor. Det sägs framför allt ge bättre bilder i svagt ljus – vilket vi ser fram emot att testa här i Bonnier Digital FOTO.

Dessutom har Ultra både optisk bildstabilisering och laser-autofokus, medan Play bara får den optiska bildstabiliseringen. Det går att fotografera i råformat med båda mobilerna.

Hos U Ultra spelas video in i 4K-upplösning, och i slowmotion vid 720p och 120 bilder i sekunden. Här nöjer sig den billigare U Play med Full-HD.

Litet batteri

En av punkterna där konkurrensen verkligen har hårdnat på sistone är batterikapaciteten. Senast lanserade Huawei Mate 9 Pro med ett batteri på 4000 mAh, och då kan man mycket väl fråga sig om 3000 mAh är tillräckligt för HTC:s nya toppmodell – särskilt om andra tillverkare skulle komma med stora nyheter under de närmaste månaderna.

HTC U Ultra och U Play förväntas komma i butikerna i slutet av mars, och priserna blir 7900 respektive 4900 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av