Android-kamerorna har landat

Kolla mejlen, lyssna på musik och dela dina bilder på webben meddetsamma utan andra hjälpmedel än din kamera. Två nya modeller ger oss en inblick i hur framtidens kameror ser ut.

Många av oss har stor glädje av smarttelefonens trådlösa funktioner, både när det gäller att kunna kolla mejlen eller Facebook och när det handlar om delning av bilder. Hittills har man varit tvungen att kompromissa med bildkvaliteten, men det har tillverkare som Nikon och Samsung nu ändrat på. I och med lanseringen av Coolpix S800c och Galaxy Camera kan man nämligen köpa en kompaktkamera med många av de trådlösa funktioner som även finns i en smarttelefon. De två modellerna är försedda med operativsystemet Android som också används i mobiltelefoner från exempelvis HTC och Samsung. Det betyder att man kan hämta och installera massor av appar till bland annat bildbehandling och organisering. Man kan också använda den tryckkänsliga skärmen på samma vis som när man använder sin smarttelefon.

Vi tittar närmare på de nya kameramodellerna från Nikon och Samsung med den nya tekniken. De utgör dock bara förtruppen, för Polaroid är också på gång med en systemkamera baserad på Android. Här får du en bra översikt över de rent fotomässiga möjligheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av